U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag i „Video pokreta“ iz Zagreba, u Pagu se održava filmska radionica „Video Next“ koju vode Tenja Bošnjaković i Dijana Protić, apsolventice dramaturgije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Radionica se financira sredstvima Europske unije preko programa „Mladi na djelu“ i namijenjena je mladima od 18 do 30 godina. Sudjelovanje u radionici je besplatno. Prvi dio radionice održan je u siječnju 2012. godine i tada su polaznici učili razradu ideje za film, izradu scenarija i rukovanje kamerom te su snimili konobe i mjesta na kojima se okupljaju mladi. U drugom dijelu radionice uz Tenju Bošnjaković i Dijanu Protić s polaznicima rade montažer Jerko Ban te glumica i montažerka Marija Kobić. Polaznici radionice snimit će film o Pagu koji će se 12. ožujka premijerno prikazati u kinu „Europa“ u Zagrebu, a u travnju će se prikazati u Domu kulture u Pagu. Polaznici će s montažerom Jerkom Banom pregledati materijale koje su snimili.

 

-Najprije ćemo analizirati pogreške i učiti polaznike kako ih popraviti. Polaznike ćemo učiti osnove rada u programu za montažu, odnosno kako se u program stavljaju snimljeni materijali, kako se režu i slažu, rekao je Jerko Ban.

U drugom dijelu filmske radionice polaznici će napraviti nove snimke koje im nedostaju u priči o životu u Pagu. Nakon toga će nastaviti s montiranjem snimljenog materijala.

-Jako sam zadovoljna materijalom koji smo do sada napravili. Polaznici su dosta toga naučili. Imaju dobre ideje, rekla je Tena Bošnjaković.

Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern