Jargola PagProtekloga petka, 30. ožujka 2012. godine proslavljen je Dan grada Paga. Prema već najavljenom rasporedu događanja u 8.00 sati građane grada Paga probudili su taktovi budnica koje su izvodili članovi Gradske glazbe Grada Paga na Trgu Petra Krešimira IV.

U 8.30 na gradskom groblju u Pagu položeno je cvijeće, nakon čega je održana Sveta misa u crkvi Marijina Uznesenja u gradu Pagu.

 

Prema rasporedu u 10.00 sati u obnovljenom prostoru Kneževog dvora u Pagu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga. Uz vijećnike i predstavnike gradske uprave svečanoj sjednici nazočni su bili, dožupan Zadarske županije Đani Bunja i pomoćnik predstojnika Državne uprave u Zadrskoj županiji Damir Valčić.

Ovom prilikom dodijeljena je i Nagrada Grada Paga, koju su temeljem Odluke Gradskog vijeća Grada Paga dodijelili gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednik Vijeća Grada Paga Branimir Paro -Vidolin. Nagrade su dodijeljene Matici hrvatskoj, ogranak Pag, a primio ju je predsjednik Matice hrvatske, ogranak Pag Jure Maržić i za dugogodišnji rad u oblasti kulture nagradu je dobila ženska klapa Peružini. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća uveličala je i klapa Jargola iz Paga sa izvedbom nekoliko klapskih pjesama.

Nakon sjednice održano je predstavljanje knjige dr. Šime Tome Peričića "Razvitak gospodarstva otoka Paga u prošlosti". Navedenu knjigu izdala je Matica hrvatska, ogranak Pag. Nakon promocije knjige u izložbenom prostoru Kneževog dvora otvorena je izložba pod nazivom "Od starog do novog grada Paga". U hotelu Meridijan u Pagu iza 12.00 sati održan je i svečani domjenak za sve uzvanike i goste.

0
0
0
s2smodern