U srijedu, 19. prosinca 2012., u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici na adresi Branimirova obala 1., Grad Pag.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Grad Pag, pozivaju Vas 19. prosinca 2012. g. u 10:00 sati na svečano otvaranje EE info Ureda i EE info panoa, koje će se održati u Gradskoj vijećnici grada Paga, na adresi Branimirova obala 1.

Otvaranjem EE info točaka cilj nam je informirati i educirati građane kao i poslovni sektor te utjecati na povećanje potražnje za korištenje energetski efikasnih građevinskih materijala i mjera kao i obnovljivih izvora energije na području grada Paga. EE Info ured mjesto je gdje građani mogu doći i postaviti upit o energetskoj efikasnosti, proučiti edukativne plakate te dobiti i informativno-edukativne brošure, a smješten je u Gradskoj upravi, te je otvoren za besplatno savjetovanje svakog četvrtka od 09:00 do 11:00 sati. EE Info pano je komunikacijski sustav u obliku dvostranog City Light display-a, a kojeg će građani zamijetiti na Gradskoj rivi na području Katina, i gdje će se moći informirati o Sustavnom gospodarenju energijom u gradu.

Nacionalni projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) provode Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska), Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu zajedničkih aktivnosti poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj. SGE je usmjeren na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a glavni su mu ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini. Navedeno doprinosi smanjenju troškova za energente uslijed racionalnije potrošnje energenata, uz istovremeno smanjenje emisija štetnih plinova u atmosferu, a potiče se i razvoj novih djelatnosti i lokalnog poduzetništva.

Građani informacije mogu dobiti i na UNDP-ovoj internet stranici www.ee.undp.hr i besplatnom info telefonu 0800 200 170.

0
0
0
s2smodern