Tijekom proteklog tjedna Županijska uprava za ceste Zadar prikupila je i završila svu potrebnu dokumentaciju za rekonstrukciju Ulice Mate Šavra, nasip koji spaja staru jezgru grada s Lokunjom i Prosikom. Kompletan projekt rekonstrukcije pokrenut prije 2 godine na inicijativu Grada Paga, te su sada nakon dobivenih svih dozvola i potrebne dokumentacije zadovoljeni svi preduvjeti za početak radova na rekonstrukciji nasipa.

 

Za obnovu nasipa Županijska uprava za ceste Zadar odvojila je tri milijuna kuna. Radove na obnovi nasipa izvoditi će tvrtka „Via Factum" iz Zadra. Navedeni iznos od tri milijuna kuna Republika Hrvatska (kroz Županijsku upravu za ceste Zadar), osigurala je za temeljnu rekonstrukciju nasipa u periodu od 15. svibnja 2013. godine do početka mjeseca srpnja 2013. godine, pod uvjetom da se radovi izvedu samo u navedenom periodu zbog već planiranih radova i rekonstrukcija na ostalim lokacijama u Zadarskoj županiji koji se nalaze pod Županijskom upravom za ceste Zadar.

"Zahvalni smo Županijskim cestama što je pokrenut ovaj veliki projekt koji je najveći zahvat u održavanju i obnovi prometnica u Pagu u posljednjih dvadesetak godina. Rekonstrukcija Ulice Mate Šavra potrebna je iz više razloga. Najvažnija je sigurnost prometovanja vozila i kretanja pješaka, ali uz to, proširiti će se postojeći prolazi za more tako da će protok mora biti brži, što će spriječiti taloženje mulja na južnom dijelu Paške uvale. Ulica će, nakon rekonstrukcije dobiti ljepši i primjereniji izgled, a i to je važno jer se nalazi na vrlo prometnom dijelu Paga", rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Gradonačelnik Grada Paga, Ante Fabijanić zamolio je građane grada Paga za strpljenje i razumijevanje prilikom rekonstrukcije nasipa.

"Svjesni smo činjenice da se radovi izvode u turističkoj predsezoni, ali moramo poštivati odluku Republike Hrvatske i Županijske uprave za ceste Zadar. Potruditi ćemo se da radovi minimalno utječu na turističku predsezonu, kako u prometnom tako i u vizualnom smislu. Moramo shvatiti cilj i sagledati koliko grad Pag dobiva po završetku ovog projekta. Osim parkirnih mjesta i osiguranog prometnog pravca kroz Ulicu Mate Šavra, gradu će se vratiti prvobitni izgled narušen drvenom ogradom koja se trenutno nalazi na nasipu. Još jednom apeliram na građane grad Paga da shvate važnost ovog projekta te imaju strpljenja i razumijevanja tijekom izvođenja radova."  naglasio je gradonačelnik Fabijanić.

0
0
0
s2smodern