Paški sir i janjetina su odavno znak Paga, a gurmani koji vole tradicionalnu autohtonu pašku kuhinju u svibnju će doći na svoje.
U Pagu će se 11. svibnja održati Gastro dan-Kužina otoka Paga u organizaciji Turističke zajednice grada Paga, Grada Paga i Udruženja obrtnika grada Paga te Srednje škole Bartula Kašića Pag. 11. svibnja u 19.00 na Branimirovoj obali, restorani i konobe iz Paga, Kolana, Mandri, Šimuna, Vlašića i Luna prezentirati će tradicionalna paška autohtona jela te će se ocjenjivati najbolje pripremljeno jelo i štand.
Nakon toga, u 20.00 sati kulinarske sposobnosti u međusobnom natjecanju pokazat će Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, Ivo Pogorilić, načelnik Općine Povljana i kulinarska ekipa ¨Kotanyi¨. Program će voditi poznati radijski voditelj Davor Dretar Drele, a ocjenjivački žiri je u sastavu Radovan Marčić, gastrokritičar i član Masterchef Hrvatska i Renato Kraljev, predsjednik Udruženja kuhara Zadarske županije. Nakon proglašenja pobjednika na paškoj rivi je planirana zabava.

Više pročitajte na stranicama TZ grada Paga

0
0
0
s2smodern