IMGP1293U utorak, 6. kolovoza 2013. godine u izložbenom prostoru Kneževa dvora u Pagu otvorena je izložba Windows of Croatia autora Aljoše Para, hrvatskog dizajnera i scenografa. Windows of Croatia nastavak je projekta Galeria Autentica i dio ovogodišnjeg programa Paškog kulturnog ljeta. Organizator ove izložbe je Centar za kulturu i informacije Pag, a pokrovitelj Grad Pag. Izložba je prethodno bila postavljena u Bruxellesu u prigodi ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije, kao dio projekta BeCROative. U Bruxllesu su izložbu posjetili članovi Europskog parlamenta, predstavnici zemalja članica Europske unije, a razgledali su je i najviši državni dužnosnici Republike Hrvatske.

U postavljanju izložbe Aljoša Paro je imao brojne suradnike. Koautor izložbe je redatelj Denis Volfart, na izložbi su također radili kipar Igor Lenard, video umjetnici Mario Romulić i Dražen Stojčić, a sve to uz izvršnu produkciju 5/Group iz Zagreba na čelu s redateljem Davorom Komeričkim.
Izložba se sastoji od deset prozora u kojima se Timelaps kadrovima prikazuje ljepote i osobitosti Hrvatske. Svaki prozor ukrašen je Hrvatskim autentičnim, tradicijskim, upotrebnim predmetima. Ovim putem pozivamo Vas da dođete i pogledate izložbu.

 

IMGP1303Uz izložbu Aljoše Para, posjetitelji su mogli uživati u klapskoj pjesmi u Atriju Kneževa dvora. Ženska Klapa Peružini iz Paga predstavili je publici svoj prvi samostalni cd album. U sklopu predstavljanja novog cd albuma, klapa Peružini je izvela niz pjesama iz svojeg bogatog repertoara koji je sastavljen od dalmatinskih pjesama i obrada raznih balada, a mnoge pjesme koje klapa izvodi tematski su vezane uz grad i otok Pag. Klapa djeluje već nekoliko godina i nastupa na raznim manifestacijama u Pagu i izvan Paga, a redovito svake godine nastupa i na Smotri klapa otoka Paga.

 

IMGP1311U prostoru crkve Svetog Frane u Pagu, zaljubljenici u ozbiljnu glazbu mogli su uživati u vrhunskoj glazbenoj izvedbi Krešimira Bedeka, koji je nastupio u u Pagu u sklopu 15. jubilarnog PagArt festival. Krešimir Bedek, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u hrvatskoj i inozemstvu. Na 42. Tribini mladih umjetnika Darka Lukića osvojio je glavnu nagradu, te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Certament Internacional de Guitarra de Barcelona Miguel Llobel (2008.), Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.), te Guitar and Chamber Music Festival Zwolle (Nizozemska) i Scharpach gitaar concurs (Enchede, Nizozemska), oboje 2006. godine. Ako volite ozbiljnu glazbu, pozivamo Vas da posjetite PagArt festival od 1.8 do 14.8. 2013. godine. Već 9. kolovoza u sklopu festivala nastupiti će Andrei Gridchuk, viola (Rusija/Njemačka) i Kiril Rodin, violončelo (Rusija), te Natalija Rubinstein, klavir (Rusija).

0
0
0
s2smodern