IMGP1237U sklopu programa obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti, 2013. godine u petak, 2. kolovoza. gradonačelnik Grada Paga Željko Maržić primio je predstavnike udruga branitelja otoka Raba predvođenih admiralom Davorom Domazetom. U nedjelju, 4. kolovoza predstavnici UHVDR Grada Paga, gradonačelnik Grada Paga i članovi obitelji posjetili su mjesto pogibije paških branitelja Evelina Maržića i Mate Šavra. Na sam dan proslave 5. kolovozau jutarnjim satima, izaslanstvo Grada Paga i članovi UHVDR-a Grada Paga položili su cvijeće i zapalili svijeće na gradskom groblju u Pagu i groblju u Povljani, za sve stradale u Domovinskom ratu.

U večernjim satima, s početkom u 20:00 sati, članovi KUD-a Družina iz Paga izveli su Tanac, a Gradska glazba Pag izvela je niz koračnica na Trgu Petra Krešimira IV. i na Branimirovoj obali. Proslava se nastavila na Branimirovoj obali uz besplatnu hranu i piće, a točno u ponoć održan je i vatromet.
Organizatori programa proslave bili su UHVDR Grada Paga i Grad Pag. Pokrovitelji: Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga

IMGP1249IMGP1261IMGP1278

0
0
0
s2smodern