DVD 2Članovi DVD-a Pag bogatiji su za opremu vrijednu oko 60.000 kuna koju su im uručili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić, uz nazočnost predsjednika i zapovjednika VZ Zadarske županije Kaže Kolanovića i Željka Šoše.
"Ovo je mala, a opet velika pomoć paškim vatrogascima. Osim što slove kao jedno od najboljih dobrovoljnih vatrogasnih društava u županiji, oni uključuju mlade što je vrlo značajno. Ovakvim donacijama dodatno se osnažuje vatrogastvo na ovom otoku i pomaže ne samo u gašenju požara već i kod prometnih nezgoda, opskrbe vodom ili komunalnih potreba¨, istaknuo je Perinić.


"Vatrogascima DVD-a Pag donirali smo vatrogasne čizme, kacige, agregat, potopnu pumpu, te ostalu opremu potrebnu za njihov svakodnevni rad, a sigurni smo kako je donacija otišla u prave ruke", rekao je Tucaković.
Čelnici VZ Zadarske županije, Željko Šoša i Kažo Kolanović pohvalili su rad DVD-a Pag naglasivši kako je ovaj DVD prepoznat u županiji kao najbolje dobrovoljno društvo te svakako zaslužuju ovakvu donaciju koja će im pomoći u obavljanju odgovornih dužnosti.
"Valja reći da mladi DVD-a Pag jedini predstavljaju Zadarsku županiju na našim natjecanjima i to vrlo uspješno¨, rekao je Tucaković.
Uručenju donacije bili su nazočni gradonačelnik Paga Željko Maržić, dogradonačelnik Dario Grašo, predsjednik DVD-a Pag Frane Fabijanić i zapovjednik Šime Vičević
Na vrijednoj donaciji zahvalili su gradonačelnik Paga Željko Maržić i zapovjednik DVD-a Pag Šime Vičević.
"Možemo se pohvaliti dobrom suradnjom s Gradom Pagom, Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije, te posebno s JVP Zadar. Zahvaljujem se svim našim dečkima dobrovoljcima bez kojih ne bi mogli uspješno funkcionirati te vama na donaciji za koju niste ni svjesni koliko ste nam pomogli¨, naglasio je Vičević.
DVD 1Željko Maržić je rekao kako je DVD Pag dobro organizirano društvo te su njihovi članovi osposobljeni u svakom trenutku brzo i efikasno odazvati se pozivu i pružiti pomoć
"Na našem otoku vatrogasci često rade ono što nije njihova primarna funkcija i interveniraju kod prometnih nesreća, različitih nepogoda ili priskaču u pomoć kod pranja ulica. Prije nekoliko dana opskrbljivali su pitkom vodom žitelje Mandri kao i mještane Vlašića. Zahvaljujem se na donaciji u ime građana Paga i želim im da se ova oprema što manje koristi.", rekao je Maržić
Željko Šoša primio je, u ime zahvalnosti na dosadašnjoj pomoći, poklon paških vatrogasaca – kamenu ploču s amblemom JVP Zadar koju je izradio Frane Oguić, dobrovoljac DVD-a Pag te će ona ubuduće krasiti ulaz u prostorije JVP Zadar.

 

0
0
0
s2smodern