Dan po dan, događaj po događaj i četvrta sezona Jadranskih igara polako se približava kraju. No prije toga, na redu je ono što smo čekali cijelo ljeto – hrvatsko finale Jadranskih igara 2013. koje će se i ove godine održati u prekrasnom gradu Pagu. Iako smo hrvatskog pobjednika već trebali saznati, loša nas je prognoza otjerala s otoka Paga u našem prvom pokušaju. Ako nam je Svemir time nešto želio poručiti, mora da će ono što nas čeka u nedjelju biti spektakl ogromnih razmjera!

Više od 150 ekipa prodefiliralo je terenima ovogodišnjih Jadranskih igara u više od 30 gradova diljem Lijepe naše. Tisuće je navijača glasno bodrilo svoje favorite. No samo je šest mjesta u finalu koje će okruniti ovogodišnju turneju. Solin – Vranjic, prošlogodišnji pobjednici, i ove su godine našli svoje mjesto u finalu. Sa ukupno osvojenih 50 bodova i prvim mjestom u polufinalu u Rogoznici, Vranjičani su osigurali još jednu borbu za sve ili ništa. Nakon njih, tu je i redoviti sudionik hrvatskih finala, ekipa Žajni iz Raba. Žajni su već u četvrtzavršnici na domaćem terenu pokazali da su i ove godine spremni za odličan rezultat i veliku borbu koja je pred njima. Najveće i najslađe iznenađenje ovogodišnjeg finala je ekipa Južina iz Vlašića s otoka Paga. Kapetansko vodstvo jednog od najpoznatijih natjecatelja Jadranskih igara, Bisera Radana, dovela je ovu mladu ekipu do najvećeg mogućeg uspjeha – natjecanja u finalu. Iako većina ekipe nastupa prvi puta na igrama, Južina je itekako spremna stati rame uz rame ostalim ekipama te se boriti za prvo mjesto.
Tu je i jedna od najuigranijih ekipa Jadranskih igara – Tribunj. Trening, upornost i trud doveli su ih ove godine u veliku završnicu u kojoj će pokazati jesu li doista utrenirani kao što su bili do sada. Pobjednici druge sezone Jadranskih igara ekipa Primošten, također će se natjecati u finalu u Pagu. Primoštenci su ove godine pokazali zube i dali do znanja da će se boriti do kraja te pokušati vratiti titulu pobjednika iz već sad davne 2011. godine. Na kraju, domaćini. Najbolja ekipa Jadranskih igara svih vremena, prvi u top 10, ekipa Paške podlanice. Hoće li im prednost domaćeg terena pomoći da osvoje zlato? Vjerujemo da će Paške podlanice dati sve od sebe da ostvare najbolji mogući rezultat na velikoj završnici u nedjelju.
Veliko hrvatsko finale na rasporedu je u nedjelju 01.9.2013. godine s početkom u 20 sati. Organizatori ovog događanja agencije Adria events i 5/group te suorganizatori Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag pozivaju sve prijatelje Jadranskih igara, sve ekipe koje su se natjecale te sve navijače koji su navijali ove i prošlih sezona da nam se pridruže na velikom spektaklu koji nas očekuje u Pagu.
Dragi naši, ovo je kraj najbolje ljetne zabave na Jadranu, a ekipa koja pobjedi predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom finalu u Biogradu na moru. Ulog je veliki – tron četvrte sezone Jadranskih igara. Očekuje nas vrhunska zabava te pravi spektakl koji nikako ne smijete propustiti.
Vidimo se na Jadranskim u finalu!

Ines Brežnjak / Jadranske igre

0
0
0
s2smodern