IMGP1584Marin Milardović, dopredsjednik HJS -a otvorio je Otvoreno prvenstvo Hrvatske 2013. u jedrenju u klasi Optimist koje se održava u Pagu do 1. rujna u organizaciji JK Tramontana i HSJ.
¨Posebno mi je drago da je ovo najbrojnije natjecanje na kojeg se prijavilo 16 ekipa i 170 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Poljske. Izuzetno je važno da se u manjim sredinama potiče razvoj jedrenja mladih jer je to sport u kojem mogu puno toga naučiti. Zadovoljstvo mi je što je atmosfera u Pagu odlična kao i natjecateljski uvjeti¨, naglasio je Milardović.
Nevio Prtenjača, tajnik klase Optimist, ujedno i tajnik JK Tramontana podsjetio je da je ovaj jedriličarski klub četiri godine za redom u Pagu vrlo uspješno organizirao Kup Tramontana i uvjerio se u odlične uvjete za jedrenje.
U ime domaćina, dobrodošlicu je uputio gradonačelnik Željko Maržić koji je malim natjecateljima zaželio puno dobrog vjetra i uspjeha izražavajući nadu da bi idealni uvjeti za jedrenje u Paškoj vali mogli biti temelj razvoja ovog vida turizma.
Prvenstvo se sastoji od dva dijela – ekipnog koje je održano u protekla dva dana te flotnog koje se održava do nedjelje.
U ekipnom dijelu, državni prvak je ekipa JK Kvarner Rabac kojoj je medalje uručio Edo Fantela, državni izbornik i predsjednik Vijeća za natjecanje. Drugoplasiranoj ekipi JD Val Crikvenica medalje je uručio gradonačelnik Željko Maržić dok je brončane medalje ekipi JK Opatija Opatija podijelila Željka Zubović, ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca".
U svečanom programu na Trgu Petra Krešimira IV sudjelovali su Dječji zbor "Vijolice", mlađa sekcija KUD-a "Družina" i Gradska glazba Pag.
Suorganizatori prvenstva su Grad Pag i Turistička zajednica Pag.
Održavanje prvenstva su pomogli glavni sponzor Jadran Galenski laboratorij Rijeka linija Aqua Maris, zatim Pag 91, Nauticom Boat Covers, Solana Pag, Fina, Hypo Alpe Adria Bank i Paška sirana te posebna zahvala ide OŠ "Jurja Dalmatinca", Marketu Lorenco d.o.o., taverni Dule i Hotelu Frane .

0
0
0
s2smodern