barba-Stipe-1U organizaciji Karnevalske udruge "Markova kumpanija" u prizemlju Kneževog dvora promovirana je knjiga Lovre Kantirića ( Stjepana Sabalića) pod nazivom "Pismon notano". Riječ je o izboru pjesmica iz tri satirična foja "Baš me briga", "Baš nas briga" i "Zadnji skosi".
Nazočne je pozdravila predsjednica Udruge Ivanka Benzia koja je zahvalila autoru što je imao volje i snage da napiše ovu knjigu i pokaže mladima da se s voljom i ljubavlju može puno napraviti.
Dragica Fabijanić, predsjednica Izvršnog odbora Karnevalske udruge je pročitala životopis autora.
" Još 1963. godine počeo je pisati satirični list "Baš Me briga" u kojem je "prao" sam sebe i svih oko sebe. Od 1994. prestao je s pisanjem tog foja, ali osniva "Markovu kumpaniju" i počinje pisati satirični list " Baš nas briga". Po odlasku u mirovinu piše satirički list "Zadnji skosi" i to kada ga je volja. Pažani ga rado čitaju jer prigovara vlastima i nevaljanim ljudima, smije se na njihov račun, a oni kojih spomene, smatraju se počašćenim.¨, rečeno je o autoru koji je za svoju društvenu aktivnost dobio razna priznanja : pohvalu, Zahvalnicu i povelju Grada Paga za životno djelo koja mu je i najdraža.
Izbor pjesama iz knjige "Pismon notano" čitali su Jure Kustić, Ivan Šupraha, Ivica Bobić, Ivanka Bezia, Rajka Vidolin, Sanja Dobrijević, Branko Barbir, Marija Bukša i Željka Zubović.
Ovom prigodom Ivanka Benzia uručila je autoru iskaznicu počasnog člana Karnevalske udruge.
Izdavač knjige je Karnevalska udruga "Markova kumpanija", lektor Sanja Dobrijević, a knjigu je tehnički uredio Elvis Šmit.
Promociji su nazočili gradonačelnik Paga Željko Maržić i dogradonačelnik Dario Grašo.

0
0
0
s2smodern