gudelj01U četvrtak, 19. prosinca u Kneževom dvoru s početkom u 18.30 održati će se promocija knjige "Hajdučka priča", autora Blaža Duplančića.
Ovo je biografska knjiga o jednom od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, knjiga o Hajdukovom asu Ivanu Gudelju,
Ivan Gudelj bio je kapetan "Hajduka" i reprezentacije Jugoslavije s kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i Europskom prvenstvu u Francuskoj. Imao je 26 godina kada je trebao ostvariti transfer iz "Hajduka" u "Real Madrid", ali teško se razbolio i radi hepatitisa B morao je prestati igrati nogomet..


Tri godine Gudelj se na razne načina pokušavao izliječiti, a nakon što je prestala svaka nada u povratak nogometu morao je krenuti od nule. Upisao je fakultet i počeo novi život.
Knjiga prati životnu dramu igrača nakon saznanja o oboljenju, okretanje leđa od strane društva i potragu za snagom kojom bi savladao do tada nesavladivu prepreku.
Ova knjiga izazvala je veliku pozornost javnosti, tako da su dvorane bile pune gdje god je organizirana promocija, a svaki od tih događaja bio je na svoj način posebno nabijen emocijama.
Za knjigu „Ivan Gudelj – hajdučka priča", autor Blaž Duplančić dobio je nagradu za izdavaštvo u 2010. godini Zbora sportskih novinara Hrvatske.

 

0
0
0
s2smodern