05Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske organizira 14. sjednicu Otočnog vijeća u Pagu, u Kneževom dvoru u petak, 6. lipnja 2014. s početkom u 11,00 sati.
Sjednica se održava pod predsjedanjem predsjednika Otočnog vijeća, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, prof. dr. sc. Branka Grčića.
Na dnevnom redu naći će se izmjene i dopune Zakona o otocima, priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije, stvaranje baze projektnih ideja na području otoka Republike Hrvatske "Projekt Otoci", zatim upitnik o održivom razvoju otoka te tema EU fondovi i otoci.
Otočno vijeće broji 34 člana od kojih tri saborska zastupnika, 11 predstavnika ministarstava i 19 predstavnika obalno-otočnih županija. Osim članova Otočnog vijeća namjera je da ovoj sjednici prisustvuju gradonačelnici i načelnici obalno-otočnih županija s obzirom na specifičnu tematiku sjednice.
Planirano je da se nakon sjednice, u popodnevnom dijelu programa, posjete nositelji uspješnih projekata na području grada i otoka Paga kako bi se takvi projekti dodatno ispromovirali i razmotrili daljnji potencijali razvoja.

0
0
0
s2smodern