crkva stari grad

U spomen na Dan paških branitelja - 28. lipnja, u petak, 2. srpnja 2021. godine obilježiti će se podizanjem stijega na brdu Gradac, a u večernjim satima izaslanstvo Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Paga u 19.30 sati zapalit će svijeće i položiti vijence za poginule i umrle branitelje na Gradskom groblju u Pagu. U 20 sati održati će se misa u crkvi u Starom gradu.


Dana 28. lipnja 1991. godine došla je zapovijed o osnivanju 112. Brigade ZNG u čijem sastavu treba formirati Samostalnu bojnu Pag. Okupljanje dragovoljaca i formiranje prvih formacija započelo je ispred crkve u Starom gradu i Križevačkom odmaralištu, a odlukom Ministarstva zdravstva RH formirana je i ratna bolnica "Šiška " u Pagu.
„Prošlo je 30 godina od formiranja Zbora narodne garde kada je u Starom gradu, ispred crkve sv. Marije, postrojena 1. Paška satnija. Pozivamo branitelje Grada Paga da se pridruže obilježavanju Dana paških branitelja, uz poštivanje epidemioloških mjera, kako bi odali počast i zahvalu svim braniteljima koji su sudjelovali i dali svoje živote u Domovinskom ratu” – rekao je Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a Grada Paga.

PROGRAM

Petak, 2. srpnja 2021.
Podizanje stijega na Gradcu
19.30 h - polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Gradskom groblju u Pagu
20.00 h - sveta misa u Starom Gradu

logotip

0
0
0
s2smodern